úterý 2. prosince 2014

bio rybky - vánoční inspirace

Rybník vyloven a první štědrovečerní rybky jsou tu. Dokonce se nám je letos podařilo vypěstovat v bio kvalitě.. ;-) Pár posledních kousků můžete ulovit u mě na Fleru. Nebo je třeba také ušít, hrubý návod naleznete níže.




Pokud svému capartíkovi chcete rybku sami ušít, tady máte hrubý nákres. Vždy si nejprve nakreslím obrys na papír a pak ho o pár centimetrů rozšířím, protože se po vycpání hračka zmenší/zúží. Nákres je pro velikost chrastítka ca. 16x6cm (nákres neobsahuje švové přídavky!).


Rybičku vystřihněte 2x, přiložte lícem k líci a sešijte, nezapomeňte nechat otvor na bříšku pro přetočení a naplnění rybky! Po otočení napěchujte dle potřeby - já používám hypoalergenní dekorační vatu (výrobky s ní by se poté měly prát buď v ruce nebo v pračce na jemný program) a přidávám ještě chrastící kuličku. Můžete naplnit i třeba odstřižky látek, pokud doma nic vhodnějšího nenajdete. Po naplnění zašijte otvor matracovým stehmem a je hotovo. Pokud chcete, můžete před sešitím ještě přidat stužku, tak se bude rybka dítkům lépe chytat do ručky.

Žádné komentáře:

Okomentovat